Steppdans-salong med røtter i jazz og folkemusikk fra Vest-Afrika, Karibien og Latin-Amerika.

2 musikere møter 2 steppdansere for første gang, der og da, på scenen! Det er konseptet til en Salong. I løpet av de siste 6 årene har Janne Eraker invitert fantastiske musikere og steppdansere til å improvisere sammen på scenen nærmere 25 ganger, på Kafe Hærverk og rundt omkring i byen.

 Denne gangen finner Salongen sted hos Riksscenen, med gjestene Max Pollak (hele veien fra New York City!), Kouame Sereba (en magiker!) og Solveig Slettahjell (med uforlignelig stemmeprakt!). Du kan forvente en kveld full av vakre melodier og groovy samspill, med utsikter til smittende danseglede! 

 

Max Pollak (steppdans, NYC)
Janne Eraker (steppdans)
Kouame Sereba (multiinstrumentalist)
Solveig Slettahjell (stemme)

 

Salongen er støttet av Kulturrådet.

 

Max Pollak er en østerriksk steppdanser basert i New York. Hans kritikerroste, banebrytende tilnærming svever på tvers av flere stiler og kulturer, og hans Rumba Tap-teknikk fusjonerer afro-cubansk og annen folkloristisk musikk og dans med stepp, stemme og kroppsperkusjon. Pollak opptrer på noen av verdens største scener, og er som eneste europeiske artist avbildet på et USA-frimerke!

 

Steppdanser Janne Eraker har bakgrunn fra moderne- og samtidsdans, og har utforsket og utfordret steppdansen som musikk og scenekunst gjennom en rekke prosjekter og samarbeid. Eraker er fast danser i det internasjonale kompaniet Sebastian Weber Dance Company, og blant hennes egne prosjekter er steppdansalbumet Movements for Listening, soloforestillingene Rhythm is a Dancer og Tap Noir.

 

Solveig Slettahjell er en av landets fremste jazzvokalister. Gjennom flere tiår kjenner vi hennes store stemme fra band og utgivelser med Slow Motion Orchestra, Kvitretten og In the Country, soloutgivelser og egne band, tingingsverket til Vossa Jazz, store orkesterkonserter og en rekke samarbeid. Slettahjell er også en eminent pianist. Hun har mottatt Spellemannsprisen, Radka Toneffs minnepris og Buddyprisen, og er initiativtaker til Tankesmia KRAFT.

 

Kouame Sereba flyttet til Norge fra hjemlandet Elfenbenskysten i 1983, og har i 40 år spilt en aktiv rolle i norsk musikkliv. Som sanger og multiinstrumentalist på djembe, dodo, og kalimba har han markert seg i utallige solo- og samarbeidsprosjekter – ikke minst det banebrytende Frå Senegal til Setesdal, et møte mellom norsk og vestafrikansk folkemusikk, med Kirsten Bråten Berg, Bjørgulv Straume og Solo Cissokho. Sereba er en formidler av rang og i møte med barn har han en sjelden evne til å skape et magisk rom for de minste, på kunstens premisser.