Riksscenen nyproduksjon
02
fredag
23
feb. 2018
Dørene åpner 2000
Starter 2100
Billett 250/200
02
Igor & fetterforeningen

Ljodahått,
IGOR & FETTERFORENINGEN

 

LJODAHÅTT
Ein uvanleg usedvanleg gjeng fra Norge og Europa gjev musiskalsk liv til nokon av Noregs største diktarar gjennom tidene. Per Sivle, Tarjei Vesaas, Henrik Ibsen, Knut Hamsun og fleire andre vert ikledd nye komposisjonar av og for bandet, og vidarearrangert til ein hybrid av alle tenkjelege musikkretningar på ein gong. Resultatet vert som om Tom Waits havna på bygdefest med Bertolt Brecht ein eller annan stad på Vestlandet.

“Den sensasjonelle, internasjonalt sammensatte gruppa Ljodahått tok Kapittel-festivalen med storm lørdag kveld. De trollbandt de frammøtte med tekster fra norsk lyrikk tilført et rytmisk fyrverkeri i Tom Waits-stil. Obstfelders ord fikk nye, musikalske dimensjoner, side om side med Olav H. Hauge, Olav Nygard, Astrid Hjertenes Andersen og Tarjei Vesaas.”
- Fredrik Wandrup (Dagbladet)

 

Magne Håvard Brekke – fiolin, vokal
Ståle Caspersen – torader, gitar, piano, vokal
Vidar Osmundsen – el-gitar,piano, vokal
Eirik Mannsåker Roald – cello, vokal
Hans Jørgen – bass og vokal
Etienne – perkusjon, vokal
Rainer Süßmilch – concertina, horn, munnharpe, vokal
Jérôme Meyer-Bisch –  tegninger, grafikk og projeksjoner
Eystein Hopland – lyddesigner
Philippe Moja – lyddesigner

 

Igor & Fetterforeningen
Igor Dunderovic og Fetterforeningen tolker norske folkeviser og barnesanger om til festlige Balkanpregede arrangementer. De forteller morsomme historier om norske distrikter og om sine opplevelser fra Norge Rundt. På lista står: fetter Håvar Hedde, fetter Bendik og kusine Årolilja, Lille Fetter Edderkopp, og VISAkråka, sangen om kråka som brukte opp VISA-kortet.
Igor selv er humorist og har gitt ut flere barneplater. Hans siste utgivelse, sammen med Aslak Borgersrud, ble nominert til spellemannsprisen 2014, som årets beste barneplate. Igor ytrer seg ofte i innvandringsdebatten, da gjerne med en humoristisk vri. Sammen med fetter Elvis har de nådd semifinalen i Norske Talenter 2011, og har siden vært å se som fast innslag i Ettermiddagen på TV2.

Hans fettere er profesjonelle musikere, alle fra Balkanland, og bare noenlunde i slekt. Almir Meskovic og Daniel Lazar er begge utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, og har samarbeidet med mange etablerte artister. Sammen har de gitt ut plate Gypsy Mozart der de tolker klassisk musikk på sigøynervis. Sammen med Boris Iochev (kveldens trommis) spiller de i Kuraybers. Mili og Sanjin Orucevic er den naturlige kompduoen, og er fettere med hverandre. De har nylig gitt ut plate med Poemus Balkanicus.

Igor Dunderovic – storyteller
Elvis Medic – gitar, kapellmester, vokal
Mili Orucevic – gitar, backing
Sanjin Orucevic – Elbass, grimaser
Daniel Lazar – fiolin 
Almir Meskovic – trekkspill 
Boris Iochev – trommer

 
#3549646